RALLY-TOKO

Verkkokaupasta voit varata kurssipaikkasi, ongelmakoirakoulutuksen ja yksityiskoulutuksen.
Lisätietoja: 040 1927 669 tai anna.koirankaa@gmail.com 

Rally-toko alkeet ja valmennus

Rally-Toko Alkeet

Rally-Toko Alkeet sopii koirakolle, joka on kiinnostunut lajista ja jolla on tavoitteena kisata lajissa. 

Rally-toko alkeiskurssilla käydään alo-luokan kyltit läpi yksitellen ja opetellaan kylttien oikea suoritustapa. 

Valmennus Alo-Avo

Valmennuksessa opetellaan radalla etenemistä, kylttien oikeaa suoritustapaa, uusimiskäytäntöä ja kilpailusääntöjä. Harjoitellaan yksittäisiä kylttejä ja opetellaan uusia käytöksiä. Harjoitellaan palkattomuutta ja vahvisteaikatauluja.

Alo-Avo valmennus sopii koirakolle, joka treenaa tavoitteellisesti. Alo-avo valmennus on myös hyvää aktivointia koiralle, vaikkei kisatavoitteita olisikaan. 

Valmennus Voi-Mes

Voi-Mes valmennuksessa tehdään ratatreeniä, harjoitellaan yksittäisiä kylttejä. Harjoitellaan palkattomuutta ja vahvisteaikatauluja. Tehdään kisamaisia harjoituksia. Opetellaan kylttien oikea suoritustapa, kun koira on oikealla puolella. 

Voi-Mes valmennus sopii koirakolle, joka treenaa ja kisaa tavoitteellisesti. Oli tavoitteena sitten koulutustunnus tai Rally-Toko valioituminen. 

Kouluttaja Milla Mäkinen. milla.koirankaa@gmail.com

Rally-Toko Alkeet kurssin kesto 4 x 1h. Max 4 koiraa/kurssi. Paikka on koirakohtainen, koko ihmisperhe on tervetullut koulutukseen.

4kertaa 59€ (sis. alv 24%)

Valmennukset 59€/kuukausi (sis. alv 24%)

Kurssiin ja valmennuksiin kuuluu nettikurssi, jossa kaikki koulutukserroilla läpikäydyt aiheet sidotaan teoriaan ja teoriaa sovelletaan käytäntöön tehtävien muodossa. Tehtävien ja edistyksen seuranta onnistuu myös nettikurssin oppimisympäristössä sekä keskustelut kurssin muiden osallistujien kesken.

Rally-Toko on nopeasti suosiota kasvattanut laji. Rally-Tokossa radalla edetään ja suoritetaan tehtäväkylttejä. Luokkia on neljä alokas (ALO), avoin (AVO), voittaja (VOI) ja mestari (MES). Kisaamaan pääsee matalalla kynnyksellä, alokasluokassa koira on hihnassa ja apuja saa käyttää paljon, mm kumartelu ja apuaskeleet on sallittuja. Radan suorittaa yksi koirakko kerrallaan, joten laji sopii myös koirille, joilla on haasteita toisten koirien kohtaamisessa. Kaikilla on lähdössä 100 pistettä, hyväksyttyyn tulokseen vaaditaan 70 pistettä. Rallyn hienous onkin siinä, että kaikenlaisilla koirilla on mahdollisuus menestyä, kisasuorituksissa rauhallinenkin etenijä voi saavuttaa puhtaan 100 pisteen radan, eikä lajissa ole tokon ja agilityn tapaan tiettyjä rotuja jotka putsaavat palkintopöydän. Koulutustunnuksen ja luokkanousun saavuttaa kolmella hyväksytyllä tuloksella vähintään kahdelta eri tuomarilta. Pidemmälle edetessään suoritukset vaikeutuu ja laji tarjoaa haastetta niin koiralle kuin ohjaajalle.

https://www.rally-toko.fi/sivusto/ rally-tokoyhdistyksen sivuilta pääset tutustumaan lajin yksityiskohtiin.