RALLY-TOKO

Ajanvarauksesta voit varata kurssipaikkasi, ongelmakoirakoulutuksen ja yksityiskoulutuksen.
Lisätietoja: 040 1927 669 tai anna.koirankaa@gmail.com 

Rally-toko ratatreenit ALO-AVO sunnuntaisin klo 14.30 (Treenikerrat: 18.8., 25.8., 1.9., 8.9., 15.9., 22.9. ja 29.9.)

Ratatreeneissä suoritetaan ALO-AVO tasoiselle koirakolle sopiva rata. Treeni on ohjattu, joten pohjataitona riittää, että osaat suurinpiirtein suorittaa kyltit. Rata voidaan suorittaa myös kisamaisena treeninä, jolloin voit mitata, oletteko valmiita kokeeseen. Treenikerralla tehdään vähintään kaksi kierrosta.

Rally-Toko ratatreeneissä VOI-MES sunnuntaisin klo 16 (Treenikerrat: 18.8., 25.8., 1.9., 8.9., 15.9., 22.9. ja 29.9.)

Ratatreeneissä suoritetaan VOI-MES tasoinen rata. Pohjataitona tarvitset kylttien tuntemisen, oikeaa suoritustapaa treeneissä toki hiotaan. Treenit on ohjatut, joten saat vinkit, miten kyltti suoritetaan oikein, miten välttää pistemenetykset ja miten viedä treeniä eteenpäin.

Kouluttaja Milla Mäkinen. milla.koirankaa@gmail.com

Yksittäinen treenikerta 15€
Neljä treenikertaa 55€
7 treenikertaa 70€ (ulkotreenikauden loppuun kaikki kerrat 18.8.-29.9.)

 Jokaiselle treenikerralle mahtuu neljä osallistujaa, paikat täytetään ilmottautumisjärjestyksessä.

Kurssien kesto 4 x 1h15min 45 min on varattu harjoitteluun, 15 minuuttia treenien suunnitteluun, pelisääntöjen ja turvallisuusasioiden sopimiseen ja 15 min treenien purkuun ja kotitehtävien suunnitteluun. Max 4 koiraa/kurssi, paikka on koirakohtainen, koko ihmisperhe on tervetullut koulutukseen. Kurssin hinta 55€ (sis. alv 24%)

Rally-Toko on nopeasti suosiota kasvattanut laji. Rally-Tokossa radalla edetään ja suoritetaan tehtäväkylttejä. Luokkia on neljä alokas (ALO), avoin (AVO), voittaja (VOI) ja mestari (MES). Kisaamaan pääsee matalalla kynnyksellä, alokasluokassa koira on hihnassa ja apuja saa käyttää paljon, mm kumartelu ja apuaskeleet on sallittuja. Radan suorittaa yksi koirakko kerrallaan, joten laji sopii myös koirille, joilla on haasteita toisten koirien kohtaamisessa. Kaikilla on lähdössä 100 pistettä, hyväksyttyyn tulokseen vaaditaan 70 pistettä. Rallyn hienous onkin siinä, että kaikenlaisilla koirilla on mahdollisuus menestyä, kisasuorituksissa rauhallinenkin etenijä voi saavuttaa puhtaan 100 pisteen radan, eikä lajissa ole tokon ja agilityn tapaan tiettyjä rotuja jotka putsaavat palkintopöydän. Koulutustunnuksen ja luokkanousun saavuttaa kolmella hyväksytyllä tuloksella vähintään kahdelta eri tuomarilta. Pidemmälle edetessään suoritukset vaikeutuu ja laji tarjoaa haastetta niin koiralle kuin ohjaajalle.

https://www.rally-toko.fi/sivusto/ rally-tokoyhdistyksen sivuilta pääset tutustumaan lajin yksityiskohtiin.