Tuhannen makupalan haaste! 1. Viikko

09.04.2020
Otavan treenit:
Kriteerit:
  • Kun Otava osaa seisoa 10 sekuntia, lisään käytökselle etäisyyden. Sekunnit muuttuu askeliksi. Koska seisomisessa koiran liikkuminen on todennäköisempää, kuin muissa asennoissa, aloitan tarvittaessa nojaamalla hieman poispäin.
  • Lisään etäisyyttä askel kerrallaa, kunnes etäisyys on viisi askelta. Pystyn myös liikkumaan Otavan ympärillä ja kiertämään Otavan. 

Otavan kanssa edettiin hyvin seisomisen keston ja etäisyyden kanssa, kunnes aloin lisäämään koiran ympäri kiertoa. Tässä junnattiinkin sitten pitkään. Väliin piti keksiä uusia kriteereitä, koska askel kerrallaan kriteerin nosto ei onnistunut. Otava liikkui aina, kun menin sen riittävän pitkälle sen taakse. Vihdoin monen monen harjoituskerran jälkeen pääsin kiertämään Otavan ympäri! 

Nyt tulee kotona tila vastaan, joten Otavan kanssa seisomisen harjoittelu siirtyy ulos. Aloitan alusta ja pikakelaan koulutuksen läpi. Jatka ulkona etäisyyden ja keston lisäämistä asteittain ja samalla yleistän käytöstä, aloittamalla helposta ympäristöstä ja vaikeuttamalla asteittain haastavampiin ympäristöihin ja häiriöihin.