Testissä koiranmakkarat treeninameina

14.02.2021
Omilla koirillani suosin nameina itsetehtyjä lihoja ja sisäelimiä. Joskus treeneihin tulee lähtö niin vauhdikkaasti, että pakkasesta ei ehdi sulattaa nameja. Päätin testata muutaman koiranmakkaran sopivuuden. Kriteereinä oli simppeli sisällysluettelo, ei maissia, mielellään enemmän lihaa, kuin muita ainesosia. 

 
Valmiit treeninamit ei ole vaihtoehto, niiden kilohinnalla saisi usein naudan sisäfilettä ja omat koirani ovat niin taitavia, että pieni namipussukka syötäisiin jo parkkipaikalla. Makkaroissa sensijaan kilohinta on sopiva, mutta löytyykö marketista makkaraa, joka ei mene taskussa muussiksi. 

 Valitsin ensimmäiseksi näppituntumalla kiinteimmät tuntuiset pötköt. Mukaan tarttui hau haun riista-riisi ja siipikarja.

 1. Hau hau siipikarja:

Ensivaikutelma ei vakuuttanut, pinta oli hieman limainen, mutta makkara pysyikin yllättävän hyvin kasassa ja siitä sai leikattua kiinteitä nameja. Taskuun en näitä laittaisi, mutta kahvipakettiin tmv kanssa nämä saattaisi toimia.

Kuvissakin näkyy makkaran hieman harmaa pinta, mutta sisus vaikuttaa lihaisalta. Makutestissä tämä oli selkeästi Vellamon mieleen, Otava harkitsi pidempään, mutta hyväksyi lopulta. 


2. Hau hau riista-riisi

 Tämä makkara oli huomattavasti mukavampi käsitellä. Pinta ei ollut niin limaisen tuntuinen. Makkarasta sai myös leikattua siistejä paloja, tätäkään en kuitenkaan laittaisi suoraan taskuun.

Makutestissä tämä vaati muutaman kierroksen, ennenkuin koirat alkoivat syömään epäröimättä. Plussaa myös siitä, että haju ei ollut kovin voimakas. 

 3. Hau hau lohi-riisi

 Otin kokeiluun lohiversionkin, sillä riista-riisi ei pärjännyt makuraadissa kovin hyvin, vaikka molemmat lopulta sitä söi. Pelkäsin, että koostumus ei olisi kovin miellyttävä lohen rasvaisuuden vuoksi, mutta olin väärässä, koostumus oli oikein hyvä. Pinta on harmaa, mutta ei lainkaan limainen. Koiratkin piti tästä selkeästi enemmän. Suoraan taskuun en tätäkään laittaisi.

 

 4. Oscar kanamakkara

Tämä on tähän mennessä testatuista ehdottomasti paras. Koostumus on kiinteä ja koirille maistui. Pinta ei ollut lainkaan limainen ja hajukin mieto. Nämä makupalat voisin laittaa suoraan taskuun. Wau!