BLOGI


Vaikka koira pitäisi jostain makupalasta esimerkiksi kotona, koira ei välttämättä koe samaa ruokaa vahvisteena jossain toisessa tilanteessa. Yleensä palkkion laatuun joudutaan panostamaan enemmän, jos treenitilanteessa on paljon häiriöitä. Se, minkä koira kokee häiriönä, on yksilökohtaista.


Valmiit treeninamit ei ole vaihtoehto, niiden kilohinnalla saisi usein naudan sisäfilettä ja omat koirani ovat niin taitavia, että pieni namipussukka syötäisiin jo parkkipaikalla. Makkaroissa sensijaan kilohinta on sopiva, mutta löytyykö marketista makkaraa, joka ei mene taskussa muussiksi.

Otava on ollut äärimmäisen haastava koira sen epäsosiaalisuuden vuoksi. Se ei edes pentuna halunnut tutustua vieraisiin koiriin. Tutut koirat hyväksyy, kunhan saa aikaa ja tilaa tutustumiseen.

Otavan kanssa edettiin hyvin seisomisen keston ja etäisyyden kanssa, kunnes aloin lisäämään koiran ympäri kiertoa. Tässä junnattiinkin sitten pitkään. Väliin piti keksiä uusia kriteereitä, koska askel kerrallaan kriteerin nosto ei onnistunut. Otava liikkui aina, kun menin sen riittävän pitkälle sen taakse. Vihdoin monen monen harjoituskerran...

Otavan kanssa päästiin etenemään mukavasti treeneissä. Palkan suunnan tärkeys korostui, luulin palkkaavani paikalla seisomista, mutta videolta huomasin, että Otava otti askeleen kättä kohti. Palkan suunnan korjauksen jälkeen pääsin lisäämään käytökselle kestoa. Keston lisäämisessä päästiin 10 sekuntiin.

Koronavirus on pakottanut monet kotiin. Seinät alkavat varmasti jo pikkuhiljaa kaatumaan päälle ja koiraharrastushallit on suljettu. Tässä vinkki, miten ajan saa kulumaan ja samalla koira saa aktivointi. Ehkä nyt olisi aika ottaa työn alle koulutusprojekti, joka on syystä tai toisestä jäänyt kiireessä tekemättä.

Possun sisäelimet on monen koiran herkku. Tässä ohjeet, miten itse valmistan possun.

Oikealla puolella seuraamisessa ollaan edistytty mukavasti. Seuraaminen, perusasennot takaa kiertämällä ja kiepsahtamalla onnistuu, myös jättävät liikkeet onnistuu oikealla puolella. Myös käännökset sujuu vasemmalle ja saksalaisena, mutta oikealle kääntyminen takkuaa. Ongelman ydin on takapään käyttö, mikä isolle koiralle voi olla vaikeaa. Sama...

Ehdollinen vahviste voi olla mikä tahansa ääni, ele tai muu ärsyke, joka esiintyy ennen varsinaista vahvistetta. Toistojen myötä ärsykkeen ja vahvisteen välille syntyy klassinen ehdollistuminen. Ehdollinen vahviste helpottaa ajoitusta, voit merkata juuri sen hetken, kun kriteeri on täyttynyt. Kahden koiran kanssa omat palkkasanat kertovat, kummalle...